Despre ozon

Generator de Ozon Trioxy Systems
Despre Ozon

Stiai ca ozonul este cel mai puternic dezinfectant natural? Afla mai multe despre ce poate face ozonul in textul de mai jos.

Ozonul este una dintre cele mai puternice substante antimicrobiene din lume, distrugand pana la 99,9% din pesticide, microorganisme, bacterii si virusuri, datorita capacitatii sale de oxidare.
Ozonul este unul dintre oxidantii cei mai puternici dintre cei cunoscuti avand o capacitate puternica de dezinfectare si sterilizare, distrugand toate clasele de bacterii si ciuperci, fara a permite dezvoltarea lor.

Spre deosebire de alti agenti biocizi, cum ar fi clorul, timpul necesar pentru dezinfectare este mult mai mic. Din acest motiv, este foarte eficient in distrugerea microorganismelor rezistente la clor datorita unei puteri de reactie de trei mii de ori mai mare decat a clorului, ceea ce face ca acesta sa fie un agent biocid posibil atat pentru tratarea apei, cat si pentru tratarea aerului si atmosfere închise.

Ozonul are o capacitatea de absorbtie de 100% a mirosurilor neplacute intrucat distruge rapid compusii organici responsabili de miros.Ozonul nu este toxic în concentratii scazute. Ozonul este un gaz iritant cu efecte toxice pentru om daca este inhalat in mod direct si in cantitati ridicate.

Tehnologia producerii ozonului are avantaje semnificativ mai numeroase fata de alternativele sale chimice:

  • Ozonul poate fi generat oriunde, la fata locului;
  • Ozonul este unul dintre cei mai activi agenti oxidanti cunoscuti;
  • Ozonul se descompune rapid in oxigen si nu lasa urme;
  • Reactiile nu produc compusi halogenati toxici;
  • Ozonul actioneaza mai rapid si mai complet decat alti agenti de dezinfectare obisnuiti;
  • Ozonul reactioneaza rapid si eficient la toate tulpinile de virusi.